Goran Crnjac - Crni

Goran Crnjac - Crni

Većina ljubitelja tetovaža u Hrvatskoj (a i šire) vjerojatno je čula za Tattoo studio "Crni" - a neki od vas možda imaju i njegov trag na svojoj koži....njegov umjetnički put zanimljiv je za svakog štovatelja ove umjetnosti ili tattoo majstora u nastajanju:

Goran Crnjac - Crni rođen je 02. studenog 1975. u Vinkovcima, te do završetka srednje škole živi u Cerni, kada seli u Zagreb pošto je primljen kao jedan od 8 redovnih kandidata na Likovnu akademiju. Tijekom studija radi različite poslove kako bi mogao plaćati podstanarstvo, te otkriva tetoviranje kao granu umjetnosti - ubrzo ga tetoviranje preokupira te mu se u cjelosti posvećuje, uspostavljajući ujedno i kontakte s drugim majstorima u Hrvatskoj i inozemstvu. Izuzetno talentiran, Crni velikom brzinom uči od svih s kojima dolazi u dodir pa tako ubrzo postaje jedan od najboljih majstora u regiji i šire, uživajući poštovanje kolega ne samo kao izuzetan majstor, već i veliki prijatelj.

2002. godine konačno otvara i svoj vlastiti salon koji je i danas aktivan.

Tijekom svih tih godina Crni ne zanemaruje ni kiparstvo i slikarstvo - radi u gipsu i mramoru te slika raznim tehnikama - od ulja na platnu do olovke, ugljena ili drvene boje.

Prije nekoliko godina konačno financijski staje na čvrste noge i kupuje stan u Zagrebu.

Nedugo nakon vjenčanja supruga Andrijana ostaje trudna i Crni uskoro postaje otac malog Franje. Na žalost, ova bajkovita priča o usponu višestruko talentiranog mladića iz provincije tu ne završava...

Par mjeseci nakon rođenja sina, Crni počinje imati problema sa zdravljem, što rezultira hitnom operacijom raka debelog crijeva. Unatoč kemoterapijskim tretmanima, redovito tetovira i trudi se ne opterećivati druge svojom bolešću.

Nažalost, rak se proširio na jetru i žuč koja je stoga odstranjena nakon godinu i pol od početka borbe s ovom zloslutnom bolešću. Od tada se Crni teško oporavlja i više nema snage raditi, a oslabljeni organizam više ne smije primati kemoterapiju, pa pokušava naći utočište u alternativnoj medicini koja je poprilično skupa.

Obitelj Crnjac tako ostaje bez redovnih prihoda i ulazi u dugove koji se gomilaju, unatoč tome što Andrijana uspijeva naći posao. S obzirom da joj plaća ne pokriva životne troškove, većina kolega iz struke priskače u pomoć i novčano pomaže koliko može.

Ova Tattoo konvencija nastala je upravo iz te želje da se pomogne talentiranom kolegi i dobrom prijatelju te njegovoj mladoj obitelji da se izvuku iz dugova nastalih stjecajem nesretnih okolnosti. Stoga vas pozivamo da nas posjetite u što većem broju, bilo kao radoznalci ili "mušterije" - sav prihod biti će darovan obitelji Crnjac.


Popis tetovirača koji će tetovirati na humanitarnom događaju


Galerija tetovaža koje je tetovirao Crni