Kako održavati tetovažu dok ne zacijeli?

Nakon tetoviranja tattoo majstor je obavio 50% posla, a drugih 50% ćete morati obaviti Vi sami, pravilnim održavanjem tetovaže po uputama dobivenim u tattoo studiu. Tetovaža uz pravilan tretman u prosijeku zacjeljuje za tjedan dana. Unutar tih tjedan dana tetovažu ćete morati prati, održavati čistom i mazati mašću za ubrzavanje epitelizacije kože (zacjeljivanja). Također ćete ako se bavite nekim aktivnostima gdje se previše znojite te aktivnosti morati svesti na minimum. Upute variraju od osobe do osobe, zavisi na kojem je dijelu tijela tetovaža i zavisi u kakvoj okolini osoba provodi većinu vremena, kao na primjer da li osoba radi ili provodi vrijeme u uvjetima gdje ima puno prašine, ili je povišena vlaga i temperatura ili radi kancelarijski posao itd. Uputa se treba strogo pridržavati, u suprotnom će tetovaža kada zacijeli biti vidno slabije kvalitete.

Upute za održavanje tetovaže

Otprilike pet sati nakon tetoviranja skinite foliju sa tetovaže i počnite sa tretmanom održavanja tetovaže na slijedeći način.

Ovaj postupak potrebno je primjenjivati 5-6 puta na dan (svaka 3-4 sata, osim dok spavate) u periodu od slijedećih tjedan dana tj. dok tetovaža ne zacijeli.

Tetovažu je u nekim prilikama potrebno zaštititi folijom (najlonska folija u roli za zamatanje hrane):

Predugo nošenje folije može izazvati crvenilo kože, iritaciju i pojavu prištića stoga nakon svakog pranja i tretmana Bepanthenom tetovažu je potrebno držati otkrivenom na zraku barem petnaestak minuta.

U periodu zacjeljivanja potrebno je nositi čistu i komotnu pamučnu odjeću. Nakon zacjeljivanja koža na području tetovaže će biti namreškana i suha, to je normalno jer ste gore navedenim tretmanom ubrzali epitelizaciju (zacjeljivanje) nekoliko puta, stoga tetovažu nemojte više ničim tretirati (mazanje Bepanthenom, kremama ili mlijekom za tijelo) već pustite da koža sama razvije svoju prirodnu vlažnost i elastičnost.

Dok tetovaža ne zacijeli pripazite na slijedeće: