Koliko košta?

Cijenu tetovaže određuje više faktora, veličina, složenost, vrijeme izrade motiva, vrijeme tetoviranja motiva te na koji dio tijela će motiv biti pozicioniran. Cijene se kreću od 60 do nekoliko tisuća eura. 60 eura je minimum što znači da tetoviranje nekog jednostavnijeg motiva poput kineskog slova, smileya i sličnog, veličine otprilike do 3x3cm košta isto koliko i jedna, karikiram, točka na koži veličine pola milimetra. Ispod cijene minimuma se ne tetovira zato jer se ispod te cijene ne može amortizirati korištenje alata i materijala za tetoviranje motiva bilo koje veličine, bez obzira radi li se o jednoj točki na koži ili o nekom složenijem motivu.

Uglavnom su veće tetovaže jeftinije od manjih bez obzira što je na njih utrošeno puno više, truda, materijala i vremena. Pod veće je jeftinije mislim, ako uzmete neku tetovažu veličine otprilike površine kutije cigareta i tetovažu veličine površine A4 formata papira, tetovaža veličine A4 će biti možda 5-6 puta skuplja od tetovaže veličine kutije cigareta, bez obzira što na A4 površinu stane preko jedanaest površina kutija cigareta. Isto će tetovaža motiva koji će biti na nadlaktici, listu ili podlaktici biti jeftinija od tetovaže identičnog motiva na dnu leđa, trbuhu, prsima iz razloga istezanja kože i kompliciranije izvedbe tetovaže na tim područjima.

Usporedba kvalitete izvedbe tetovaža istog motiva

Kako u svemu tako i u tetoviranju cijena određuje kvalitetu. Na slici ispod možete usporediti originalnu ilustraciju hrvatskog ilustratora Milivoja Ćerana istetoviranu od dva različita tetovirača. Jeftinija tetovaža je vidljivo upitne kvalitete. Likovni kriteriji su znatno niži kod jeftinije tetovaže a vjerovatno i higijenski kriteriji autora iste jer jedno povlači drugo. Više o higijenskom dijelu tetoviranja možete se informirati u sekciji Učestalo Postavljana Pitanja - Da li mi tetoviranje može narušiti zdravlje?
Komparacija tetoviranja istog motiva