Naručivanje za tetoviranje

Home Button
Hrvatska Verzija English Version
Menu

Prije nego pošaljete upit vezan uz narudžbu za tetoviranje molimo Vas da pročitate cijeli ovaj tekst.Cijena Tetoviranja

Kada se odlučite na tetoviranje imajte na umu što možete kupiti za određenu svotu novca i imati cijeli život? Jako malo toga a jedna od tih stvari je tetovaža. Nešto što ćete imati na sebi doživotno mora imati nekakvu cijenu.

Jako često pitanje je koliko košta tetoviranje. Na takvo pitanje je nemoguće dati odgovor i smisleno je otprilike kao da dođete u restoran i pitate koliko košta hrana. Zavisi hoćete li pojesti šnitu kruha ili specijalitet kuće. Cijenu tetoviranja određuje više faktora. Jedan od glavnih faktora je vrijeme uloženo za izradu neke tetovaže.

Također važni faktori formiranja cijene tetoviranja su:

Veličina tetovaže

Veličinu ne treba posebno objašnjavati. Veće je skuplje. Važno je napomenuti da se neki motivi ne mogu istetovirati u određenoj veličini kako klijent traži jer su često premaleni s obzirom na razinu detalja i neizvedivi su kao tetovaža iz jednostavno tehničkih razloga. Ako procijenimo da je iz tog razloga tetovaža neizvediva klijenta savjetujemo da se motiv poveća na najmanju prihvatljivu razinu ili odbijamo tetovirati takav motiv. Dakle razina detalja diktira veličinu tetovaže. To je najčešći slučaj s fontovima, keltskim dizajnom i malenim linijskim motivima.

border top

Pravilna i nepravilna veličina tetovaže

Kako koža s godinama stari i propada tako s kožom stari i propada tetovaža. Zbog toga treba voditi računa o tome da kada i dođe do toga tetovaža mora još uvijek biti oštra i prepoznatljiva. To se jedino može postići pravilnim omjerom razine detalja i veličine tetovaže. Na primjeru ispod možete vidjeti tetovažu istog motiva u prihvatljivoj i neprihvatljivoj veličini. Tetovaža neprihvatljive veličine s godinama se je zamutila do razine neprepoznatljivosti za razliku od tetovaže prihvatljive veličine.

celtic original
celtic good
celtic bad
border bottom

Pozicija tetovaže na tijelu

Trajanje i zahtjevnost izvedbe tetovaže ovise o dijelu tijela na kojem će biti pozicionirani. Tetovaže na rukama i nogama su jeftinije od tetovaža na trupu zbog jednostavnije izrade iste. Na primjer, tetoviranje trbuha ili prsa je znatno otežano konstantnim pomicanjem tog dijela tijela zbog disanja i težeg zatezanja kože prilikom tetoviranja što produžuje vrijeme izrade tetovaže. Kao što smo rekli na početku vrijeme je ključan faktor u formiranju cijene tetovaže.

Vještina majstora tetoviranja

Vještina majstora tetoviranja je druga najvažnija stvar u odabiru majstora tetoviranja i formiranju cijene tetoviranja. Za tetoviranje ne postoji standardni obrazovani sustav kao za većinu drugih zanimanja. Tetoviranje je zanat koji se izučava na osnovu iskustva starih majstora tetoviranja i izmjenom iskustva s drugim kolegama iz struke. Dobra je stvar što je tetoviranje egzaktno tako da laik može uspoređivanjem donijeti odluku čiji mu se rad sviđa a čiji ne.

border top

Omjer uloženog i dobivenog

Dobri majstori tetoviranja svjesni su svojih kvaliteta i na osnovu toga rade za cijenu koja je primjerena njihovoj razini iskustva i znanja a također su jako izbirljivi kod izbora opreme za tetoviranje kojom rade i uvijek rade samo s najboljom, provjerenom opremom i bojama za tetoviranje te se pridržavaju najviših higijenskih standarda.

Vuk 3500kn3500 kn
Vuk 1000kn1000 kn
Vuk 30kn30 kn
border bottom

Tetoviranje u registriranom salonu za tetoviranje

Prva najvažnija stvar je tetoviranje samo u registriranim salonima za tetoviranje, mada i to ponekad može biti upitno. Kod odabira je važno odabrati salon za tetoviranje koji ima dugogodišnje iskustvo i reputaciju, u kojem radi stalna, nepromijenjena postava majstora tetoviranja. Izuzev stalne postave, pojedini saloni za tetoviranje periodički ugošćuju majstore iz drugih salona za tetoviranje. U svijetu tetoviranja se za taj način poslovanja koristi termin "Guest Artist". Ako birate "Guest Artista" prije tetoviranja se obavezno morate informirati o njegovom iskustvu i vještinama tetoviranja. Većina salona za tetoviranje koji prakticiraju taj način rada biraju majstore koji će im podići reputaciju salona za tetoviranje. Ako je majstor tetoviranja koji gostuje upitne prošlosti glede iskustva i znanja, ili većinu vremena švrlja od salona do salona to sve govori o njemu samom a isto o salonu za tetoviranje koji ugošćuje takvu osobu.

Tetoviranje u tako zvanom "Privatnom Aranžmanu" na žalost je potrebno spomenuti jer se radi isključivo o ilegalnom radu na crno koji je izvan sustava kontrole a oni koji rade na takav način ne snose nikakvu odgovornost za ono što rade i jedini način kojim su konkurentni majstorima tetoviranja koji rade u registriranim salonima za tetoviranje je cijena, tako da je tetoviranje u samom startu uvijek skuplje u registriranim salonima za tetoviranje zbog troškova salona za tetoviranje od tetoviranja u "Privatnom Aranžmanu", ali dugoročno gledano neusporedivo jeftinije.

horizontal distancer

Dogovorite termin za konzultacije ili za tetoviranje

Prije naručivanja trebate nam što podrobnije objasniti Vaše želje da bi mi što bolje mogli napraviti Vašu tetovažu. Za početak je najbolje da nam pošaljete referencu motiva koji bi si tetovirali. Može biti iz raznih izvora bilo kakve kvalitete. Željeni motiv ćemo najvjerojatnije morati obraditi i prilagoditi Vama. Ako je nešto potrebno iznova nacrtati, digitalno obraditi, redizajnirati nemate razloga za brigu jer nam je upravo to posao.

Konzultacijebrush

Na terminu za konzultacije s majstorom tetoviranja se dogovara točan izgled dizajna, veličina, pozicija na tijelu, trajanje tetoviranja i cijena. Konzultacije Vas ne obvezuju na tetoviranje i ne naplaćuju se ali dizajn ne možete dobiti, fotografirati, niti iznijeti iz salona za tetoviranje osim ako ste spremni za taj dizajn platiti punu cijenu tetoviranja. Također dizajn ne šaljemo mailom ako ga radimo na osnovu Vašeg opisa ali bez Vaše prisutnosti. Nakon što je dizajn gotov kontaktirat ćemo Vas i morat ćete svratiti do salona za tetoviranje da bi ga vidjeli. Prilikom rezervacije termina za konzultacije potrebno je ostaviti akontaciju u iznosu od 200kn koju Vam vraćamo kada dođete na dogovoreni termin konzultacija. Dodatne konzultacije je moguće rezervirati, ali se naplaćuju 100,00kn/30min. Ako znate točno što želite i dobro ste promislili o svojoj tetovaži, osnovni termin za konzultacije će Vam biti i više nego dovoljan.

Tetoviranjetattoo machine

Prilikom rezervacije termina za tetoviranje uplaćuje se akontacija u iznosu 30% od ukupne cijene usluge tetoviranja. Prilikom plaćanja završene usluge tetoviranja ukupna cijena iste se umanjuje za iznos akontacije. Akontaciju za uslugu tetoviranja je potrebno uplatiti najkasnije 4 radna dana prije dogovorenog termina za tetoviranje. Termini koji nisu potvrđeni akontacijom brišu se bez prethodne obavijesti klijenta.

Bilo da se radi o rezervaciji termina za konzultacije ili za uslugu tetoviranja akontacija se uplaćuje osobno u salonu za tetoviranje. Ako ste spriječeni doći na dogovoreni termin a to nam ne javite u roku od 48 sati prije početka dogovorenog termina ili ne dođete na dogovoreni termin na vrijeme i time remetite raspored ostalih termina gubite pravo na povrat akontacije.

border top

Pošaljite Upit


border bottom